Starskin Magic Hour Footmask

 
En sån här exfolierande fotmask i sockor har jag tänkt göra i flera år, har helt enkelt bara aldrig kommit till skott. Just fötterna är ett STORT problem för mig, mina är extremt känsliga- får lätt hård hud, liktår (äckligt), sneda tår av tryck från skor (står mycket) och-så-vidare. Eegntligen borde jag gå hos en fotspecialist eller på fotvård en gång i månaden men de är ju inge kul att lägga pengar på- även om de skulle kännas bra. Istället filar jag dem maniskt hemma flera gånger veckan, säkert för mycket mot vad man ska, men gör jag det inte får jag panik om huden blir för hård och torr men den blir väl det extra fort pga. mitt intensiva filande. Ond cirkel med andra ord. Så iallafall, nu provade jag sådana här exfolierande sockor i form av  Starskins Magic Hour Footmask.
 
 
 
"En fotmask i sockform för mild men effektiv och komplett behandligng som exfolierar och samtidigt tillför näring. Den innovativa exfolieringsmetoden innehåller mjölksyra som milt men effektivt avlägsnar förhårdnader och död hud utan hår skrubbning eller mekanisk exfoliering. Innehåller 35 botaniska ingredienser av bland annat lugnande roobios, mjukgörande sojabönor, klargörande acerola och föryngrande ringblomma. Död hud och förhårdnader försvinner gradvis och ny mjuk hud träder fram"
 
Det är alltså två påsar, fyllda med verksamma ämnen man stoppar ned fötterna i. Man skulle även dra runt påsittande försegling men pga. att jag har jumbofötter (strl 40 och extremt breda) så fick jag ta egen tejp att dra runt med samt stoppa ner i ett par tjocka strumpor för att säkerställa att de satt kvar. Rekommenderad tid till verkan va 60-90 minuter, jag satt maxtiden. Eller klafsade runt stundtals, de lät väldigt roligt. Behagligt dock, känns lite som hemmaSpa! 
 
När de va klart sköljde jag av och började vänta på magin. Jag väntande..och väntade. Tar några dagar innan det händer något! Hade nånstans hoppats på att stora sjok skulle ramla av (önsketänk) men så blev de minsann inte med dessa utan mer liksom en försiktigare effekt, huden luckrades upp rejält och flagade ordentligt. När man drog av strumporna tex. så yrde det flagor. Trevligt va?:) Tänker förskona och inte lägga upp nån bild men man får föreställa sig. Skulle inte säga att dessa rår på de kraftigaste av hälar (typ mina) men ger en bra hjälp på vägen särskilt om man inte har tiden att springa på fotvård eller som mig- hellre lägger de slantarna på annat. Med en regelbunden användning gör de nog susen så jag kommer fortsätta en behandling med jämna mellanrum för att bibehålla en så bra effekt som möjligt.
 
99 kr här
 
 

Kommentera här: