Sensai Flawless Satin Foundation

Förutom hudvård är foundations de allra roligaste att prova..och köpa! Att hitta guldkorn är alltid ett nöje men inte ofta jag gör det. Få som prickar in på alla de krav man har :)
 
Sensai släppte nyligen en hög underbara produkter och deras gamla flytande baser utgick (men inte cremefoundation som tur är, den är ju grym) Jag minns att jag testade denna nya Flawless Satin i våras när jag fick tillfälle att kika på deras nyheter och jag gillade den då men föll inte pladask. Jag måste ha haft nån dålig dag just då för att jag inte insåg dess grymma egenskaper är för mig en gåta. Annat vart det nu, jag testade den en gång och köpte den bums. Den är verkligen helt fantastisk.
 
 
 
"Den beskrivs som en cremig flytande foundation som kan jobbas upp i lager- från medium till full täckgrad. Formulan är fuktgivande och innehåller silkespuder som vårdar huden och reflekterar ljuset för en jämn och slät hud med lyster. Innehåller spf 20 som skyddar mot förtida åldrande och pigmenteringar."
 
Det finns inte så mycket att säga om denna förutom att den är ljuvlig på alla sätt, mysig och cremig, lättapplicerad och blir inte kakig vid flera lager, ger en sidenmatt finish med lyster och sitter hela dagen. Just den sistnämnda, att den sitter hela dagen är ofta något det faller på för mig, har bara ett par baser som jag litar på helt och fullt ut, men nu så även denna. Har dessutom aldrig fått så många frågor om vad jag har för foundation som när jag använder den här. Det är bra betyg! Jag köpte 203 Neutral Beige men velade mellan den och 202 Ochre Beige som egentligen är mer min färg, det är en mitt-emellan-ljus med neutral underton och 203 är steget mörkare och även den neutral men åt varmare hållet dvs något gulare. Testade fram och tillbaka men kom underfund med att 203 såg bäst ut just nu, den värmer upp mitt ansikte fint. Men måhända jag får köpa 202 senare i höst. Blir ofta riktigt ljus vintertid när fräknar och allt försvunnit men hänger kvar vid de  gyllene så länge jag kan.
 
Priset på denna varierar mellan 479-495:- och den är garanterat värd vartenda öre :)
 
 

Combinal Expert Eye Treatment

 
Denna lilla burk gjorde jag slut på för någon vecka sedan och oj vad den är saknad. Att jag inte köpt en backup beror helt och hållet på att jag har en rad ögoncremer som står på tur efter den här, försöker verkligen använda upp det jag har istället för att köpa om favoriter men ibland går det liksom inte att hålla det. Har redan en favvoögoncreme  från Acasia som även säljer denna, skillnaden på de två är att denna är aningens lättare i konsistensen och har en lite annorlunda teknologi.
 
      
 "Expet Eye Treatment  har utvecklats med innovativ teknik och innehåller en unik sammansättning av ingredienser för att förbättra huden runt ögonområdet. Den banbrytande micro patch tekniknen bildar en osynlig hinna som täcker de känsliga området som en andra hud och ger en behaglig sammetslen känsla.
 
Expert Eye Treatment motverkar rynkor, mörka ringar och spår av trötthet. Formulan innehåller peptider, växtextrakt och sackarider som bidrar till att motverka mörka ringar, piggar upp glåmig hy och ger huden ett lyft så den känns fastare. 

Andra ingredienser är hyaluronsyra, vitamin E, glycerin, schweiziskt risvin (?) som ska stärka upp hudstrukturen och inger fasthet "

 

Jag har verkligen tyckt om den här, den känns verkligen mjuk och behaglig runt ögonen utan att irritera det minsta trots att jag har tendens att lägga ögoncremen väldigt nära ögonen. Då kan de lätt bli lite irriterat- men inte med den här. Formulan är lite mittemellan, inte lätt, inte jättefyllig, ganska så lätt men rik kanske är en bra beskrivning. Den känns väldigt omhändertagande om man kan skriva så. Jag har stramande hud runt ögonen och använder jag en ögoncreme som inte är tillräcklig känns det på en gång. Den här har jag verkligen uppskattat- den har gjort allt. Ger fukt, vård och jämnar ut. Dessutom är burken väldigt fin, som en bonus :)

 

Finns att shoppa här!

 

 

 *pressprov

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM

Retinol, retinol, underbara kära retinol, jag skulle inte klara min hudvårdsrutin utan en sådan produkt tror jag. Min första obsession av just en sådan va Beaute Pacifiques Clinical Super 3 Booster som är i krämform och en sådan variant som inte irriterar huden. Finns en mängd retinolcremer och serum (jag föredrar serumformen pga vill ha de närmast huden) som beroende på retinolform i början kan ge upphov till viss irritation i huden som rödhet eller torrhet, vissa ger ingen tendens till sådant alls. Jag har testat mååånga retinolvarianter vid detta laget och de som gett mig viss tendens till lite torrhet/flagning/rödhet i början är Jan Marinis och Dermaceutics, dessa båda gillar jag dock skarpt iallafall, i mitt tycke får de gärna märkas på en produkts effektivitet (inom rimliga gränser såklart) men OM jag kan få en bra effekt utan biverkningar efter några dagar är det desto bättre. De som passerat utan någon som helst reaktion är tex. Akademiklinikens, Medik8, Verso, Paulas Choice Booster, Gildas och denna-Peter Thomas Roths Retinol Fusion PM som jag använt sedan i juli. 

 

 

Detta serum räknas väl till en av de starkare med sin teknologiskt avancerade mikroinkapslade retinol på 1,5 %. Förutom det finns här vitamin C och E  på 1 % för att förstärka stabiliteten och förstärka effektiviteten. Maximalt resultat med minimal irritation som förbättrar hudtonen, förfinar strukturen, reducerar fina linjer och rynkor, ger fukt och minimerar rödhet och irritation.

Jag kikade på detta serum länge och anledningen till att de dröjde säkert ett år från att jag blev sugen på ett köp tills att jag faktiskt köpte det va att de hade cyclopentasiloxande som första ingrediens. En silikon som för några år sedan kom upp i blåsväder som hormonstörande men som sedan kanske inte va såpass skadlig som de först vevades upp. Jag har inte orkat läsa på i detalj senaste tiden och undviker helst denna ingrediens i bodylotions men råkar den finnas i en ansiktsprodukt så får de vara okej, särskilt som denna råkar vara SÅ JÄKLA BRA! Annars kanske jag överväger ett annat märke. I håroljor/serum är ingrediensen också nästan alltid med och där bryr jag mig icke alls för övrigt.

Men åter till detta serum, förutom denna ovannämnda ingrediens så är innehållslistan ganska kort och de gör också att jag gillar de ännu mer. Ingredeiens nummer två och tre är liksom squalane och retinol. Konsistensen är som ett lätt oljeserum, de går snabbt in i huden, lämnar ingen irritation alls och jag tycker min hud verkligen blir riktigt fin av denna. Kör den bara på kvällen ofta med någon form av syraprodukt innan för mer effekt. Min hud är ganska tålig ska tilläggas. Eller den får lov att vara det bara, jag gillar att greja! Ett riktigt fint retinolserum är det här iallafall, väl värt att kollas in om man inte redan gjort det. jag kommer garanterat köpa om det när min flaska är slut.