LÓreal Botanicals

 
LÓreal har kommit med lite nya hårvårdsprodukter- Botanicals Fresh Care.
 
De innehåller alla ingredienser av naturligt ursprung och finns i fyra formulas för olika hårtyper- Strengt Cure för skört hår, Rich Infusion för torrt hår, Radiance Remedy för färgat hår och Smooth Ritual för ostyrigt hår.
 
Varje serie består av schampo, balsam och inpackning samt en efterbehandlingsprodukt som skiljer sig för varje serie. Innehåller inga silikoner eller parabener.
 
Jag håller på att prova Strengt Cure som är för de sköra håret, innehåller olja av korianderfrö, soja och kokos. Är stärkande för håret och doftar fantastiskt, lite örtigt sådär.
 
 

Schampot är i praktisk pumpflaska, känns milt men tvättar rent och som sagt, doften är himmelsk. Balsamet är i tub och riktigt tjockt och krämigt, håret blir riktigt lent och lättkammat utan att för den delen kännas tungt. Strengt Cure Serum är en lättflytande essensliknande produkt som fördelas i längderna för extra vård och skydd, här är det ingen risk att överdosera då de inte alls gör håret fett som håroljor och andra silikonbaserade droppar kan göra utan de vårdar utan att alls tynga ner det. Inpackningen gillas även den, när jag kommer ihåg att göra den, är extremt dålig på att göra hårinpackningar- förutom Olaplex då och då.
 
Tror detta kan komma att bli min nya prisvänliga hårvård faktiskt, har en hel del schampon och balsam på rad i skåpet men sträcker mig gärna efter dessa. Värda att spanas in!
 
 
 
*pressprov
 
 
 

M Piacaut Hydra Lagoon Overnight Mask

 
Ekolyxmärket M Picaut lanserade nyligen (i samband med Daisy Beauty Expo) denna helt fantastiska mask. Jag har en hel drös med just masker i liknande slag härhemma ( älskar sådana och vill prova ALLA) och denna har snabbt blivit en favorit och just därför har jag nog ofta använt den både var och varannan natt.
 
 
"Hydra Lagoon Overnight Mask är en näringsrik och lyxig aniktsmask som ger huden optimal återfuktning och uppfräschning. Den stimulerar nybildning av hudceller, bygger upp hudens naturliga kollagenproduktion, minskar torrhetslinjer och jobbar anti-age. Kan användas som en vanlig mask som sedan torkas bort eller som en nattmask.
 
Innehåller ingredienser som reparerande avakadoolja, hyaluronsyra som ökar hudens förmåga att binda fukt, amarantfröolja som bygger upp hudens kollagenproduktion och har en antiegeeffekt, squalane som stimulerar hudens naturliga kollagenproduktion,niacinamide som har en mängd fina egenskaper bland annat utjämnande, pentavin som skapar en djupgående fuktreservoar i 72 timmar och sist men inte minst extrakt från ädelstenen malakit. Malakit innehåller antioxidanter och är mycket mineralrik samt verkar lugnande och skyddande för huden."
 
 
 
Jag älskar den som nattmask, öser på ett tjockt lager innan jag går och lägger mig, självklart med serum under för maximal effekt. På morgonen är huden rejält återfuktad och fast med stuns, känns nästan lite fylligt. Effekten är smått beroendeframkallande vilket har gjort att jag nog använt den säkert minst fyra ggr/vecka senaste tiden, lyxigt värre när jag helst hade hushållat så den räcker lääänge men så värt ändå.
 
Som en bonusgrej föressten-refererat till produkter som smular, mycket bra inlägg som tas upp här, så smular den här masken ALDRIG på mig! Om man kör layering i hudvård vilket många nuförtiden gör- så även jag, räcker egentligen med ett serum och en creme så kan det börja smula- särskilt till natten med nattmasker och det är så galet frustrerande. Men denna smular som sagt aldrig på mig även om jag har tre andra produkter under ( essens och två olika serum). Bara det liksom <3 <3 <3
 
Priset för 50 ml är ca 499 kr och den finns bland annat här och här
 
 
 
*pressprov

Lyster, glow och förfinad hudstruktur med Tebiskin Gly C Serumkur

 
Jag har mycket hudvård härhemma just nu och håller ihärdigt på att testa, vill utvärdera alla produkter på mest rättvisa sätt och därför inte gå loss på allt på en gång utan jag kör lite stegvis. En produkt som jag bara måste nämna redan nu är detta serum från Tebiskin, ett märke som man fick stifta lite närmare bekantskap med på Daisy Beauty Expo. Kommer skriva mer om märket längre fram men har blivit helt kär i det här serumet så måste bara impulsivt skriva lite om det.
 
 
Det är ett högpresterande effektivt serum innehållandes C-vitamin och AHA-syra för att uppnå en exfolierande och antioxidant effekt. Serumet stimulerar för att öka hudens cellförnyelseprocess, reducerar pigmenteringar, och andra tecken i samband med ljusåldrad hud. Huden boostas och får en slätare ytrstruktur med mer lyster. Förpackningen är unik då serumet aktiveras före användning för de aktiva ingrediensernas fulla potential och efter aktivering håller de ca en vecka. En kur omfattar fyra veckors applicering dvs. fyra dosampuller. Detta serum rekommnenderas som kur 2-4 ggr /år som anti-age behandling och regelbundna kurer minimerar hudens åldersprocess. Finns i 5% eller 10% styrka.
 
Nu har ju jag inte en hel fyraveckorskur (tyvärr), utan endast denna flaska men oh lord vilken produkt! Har använt den under under Tebiskins Hyal-creme till natten i en knapp vecka och visst sticker den rejält vid applicering, antingen gillar man det eller inte men jag älskar att det känns för det händer liksom något. Stickandet avtar dock relativt snart och effekten av serumet är helt otrolig. Jag brukar inte se jätteskillnader i första taget men här snackar vi babylen hy, massor av lyster och rejält förfinad ytstruktur. Känner mig slätare och finare i hyn än på länge och då har jag ändå använt produkter jag varit riktigt nöjd med men detta serum gasade på ett snäpp längre. Inget att använda jämnt utan som en kur då och då, helt fantastiskt resultat på bara en vecka, vad hade jag då inte fått om jag haft tre små flaskor till för en full fyraveckorskur! Kommer fälla en tår ikväll när sista dropparna tas, var så säker...!
 
Mer tankar om märket kommer som sagt längre fram när jag hunnit prova lite mer :)
 
 
 
 
*pressprov