BUXOM Bold Gel Lipstick

I läppstiftsväg använder jag mestadels bara nudes, undantagsvis nån korall då och då eller rött ibland. Matt är min melodi men har samlat på mig ett par av Buxoms krämiga i gel-formulan, den är krämig, välpigmenterad och riktigt skön på läpparna. Denna nyans- Nude Exposure är helt perfekt, sällan man finner den där ultimata nudefärgen men denna är verkligen det. Dock- som alltid med ljusa läpprodukter kan man få en sådan dära ful rand på innerkanten av läppen efter några timmar men nån extra titt i spegeln och lite dutt med fingret då och då så funkar det ändå. Superbehagliga på läpparna är dessa iallafall- blir en dröm så fort de blir kyligare ute och torrheten är ett faktum.
 
 
 

Bioeffect Egf serum & Egf Eyeserum

Jag började använda Bioeffect EGF serum och EGF Eyeserum i början av sommaren, smått skeptisk till dessa två som nästintill låter som mirakelprodukter men min skepsis skulle ganska snart minska för dessa är gudomliga-på alla vis!
 
 
 
EGF (Epidermal Growth Factor) är en cellaktivator som finns i huden. Bioeffect EGF serum innehåller ett frö från en kornväxt som växer i pimpsten och denna ingrediens funkar som en liten aktivator, en växtbaserad kopia av EGF som när det används hjälper huden kicka igång dess egen produktion av EGF och andra cellaktivatorer som i sin tur gör att huden stärks, kollagenet boostas och en hud som börjat åldras dvs tappat i fasthet och elasiticitet får tillbaka sin spänst och mjukhet. Bioffect tillverkas på Island och dess aktiva ingrediens odlas i egna odlingar. 25% av kvinnorna där sägs använda produkten vilket borde säga en del om dess effekt.
 
- Innehåller få men aktiva ingredienser
-Återställer hudens naturliga lyster
-Minskar synbart solskador, fina linjer och rynkor
-Minskar torra fläckar
-Förbättrar och återställer hudens utseende och kvalitet
-Minskar porstorleken avsevärt
-Intensivt fuktgivande & absorberas enkelt
-Hypoallergen

 
Viktigt att tänka på vid användning:
 
- huden ska rengjord med en icke oljebaserad rengöring pga olja stör EGF´s effektivitet
- huden ska vara torr vid applicering
-lagom dosering är 2-4 droppar
-vill man ha creme ovanpå-vänta ca 15 minuter
 
 
 
Jag hade vääldigt svårt att tro att några droppar av detta kunde ersätta en hel radda produkter i en rutin men de gjorde det. Serumet ger väl med fukt och jag tar oftast fyra droppar som räcker till ansiktet med råge, men jag är en slösare, två droppar kan räcka :) Har endast kört detta dagtid då jag inte kan slita mig från mina andra grejer om kvällen, undantagsvis när vi varit iväg på kortare resor- då har jag kört det både morgon och kväll. Så smidigt med en enda flaska då de funkar till ögonen också. 
 
Jag har ju ögon serumet också- samma typ av produkt men utvecklat för den känsliga huden kring ögonen och kommer i en ampullapplikator med kylande kula- dvs men doserar med tryck hur mkt produkt man vill ha och rollar på den med kulan. Kylande kulapplikators kommer mer och mer hos ögoncremer och just kylande sådana ska ju boosta kollagenet i huden. Jag är lite lat och orkar oftast inte rulla runt med kulan, oftast doserar jag produkt på fingret och duttar in som vanligt så går jag med kulan efter en sväng- om jag kommer ihåg. Det är dock väldigt behagligt om man tar sig tiden, särskilt om ögonen känns trötta eller svullna. 
 
Har verkligen inget negativt att säga om dessa produkter- de är väl värda sina kronor. De ger dock enormt mycket fukt, jag fick nån liten plita i början som jag kan få om jag överdoserar med fukt vilket händer ibland. Men de försvann snabbt och sedan har det bara varit perfekt. Huden känns helt klart mjukare än vanligt och riktigt fyllig utan att kännas fet. Har men en blandhy räcker det nog att ha detta serum som ensam produkt, annars kan de kännas lite too much, är man en torris funkar de säkert bra med serum och creme ovanpå men man bör som sagt vänta minst en kvart innan något annat läggs på- så man inte stör effekten av EGF serumet.. Jag har kört serumet själv, tror jag testade i början med min dagcreme ovanpå men märkte snabbt att de blev överflödigt. De räckte med det sedvanliga solskyddet för min  blandhy.
 
Jag kommer nog helt klart shoppa dessa igen men 1299 respektive 729 är lite pricey såklart. Dock lägger jag gärna slantar på sånt som funkar och dessa har liksom inga minus alls och de är perfekt för den som vill ha få men effektiva produkter som har en kort men aktiv ingredienslista. Rekommenderar verkligen den som är nyfiken att gå till butik och testa, de räcker att prova en droppe på hand för att bli sugen på dessa jag lovar!
 
 
 

Några grejer ur BUS-garderoben och vad jag tycker om dem!

 Det har varit lite tyst här på senare tid, sommaren med dess aktiviteter har gjort att jag inte suttit vid datorn alls, men lite BUS-uppdatering kanske kan vara på sin plats, säkert fler än jag som inte solar men vill vara bruna ändå
 
Har samlat på mig en hög med BUS senaste tiden, gillar dem alla men vissa är bättre än andra. Here we go:
 
 
St: Tropez Advanced 1- Hour Tan- som deras vanliga klassiska mousse men ger en mörkare färg beroende på hur länge man låter den verka. Jag kör den över natten dvs. duschar, exfolierar, återfuktar, på med denna medans jag sover på ett överdragslakan för annars blir sängen fräscht ljusbrunflammig och sedan duscha av på morgonen. Denna ger grym färg, faktiskt bäst av de dem alla men man får dock passa händer och fötter så de inte blir FÖR mycket och framförallt flammigt. Appliceras med handske och just händer och fötter kan man stryka på de sista med som är kvar när man gjort kroppen så riskerar man inte att de blir för mycket där. Sitter några dagar till en vecka men de jag minst gillar med dessa  är att de inte fejdar bort alltför snyggt. Blir liksom fläckar alltefterssom särskilt vid handledern och på fötterna. Sen tycker jag överlag moussevarianter lättare ger flammiga partier än lotionvarianter. Men snygg färg ger den och en rejäl bränna bums.
 
 
St: Tropez Gradual Lotion Tinted- den här gillar jag, en milt nougatfärgad graduell lotion som ger omedelbar färg som sedan byggs upp gradvis. Perfekt om man inte hunnit busa sig och bara vill ha de där lilla extra. Har testat att sova med denna utan att ha duschat och den färgade inte trots den nougatiga nyansen vid applicering, så verkar stabil efter att den torkat. Vågar dock inte säga hur den ter sig vid vita kläder.
 
Vita Liberata Marula Dry Oil Self Tan Spf 50- genial produkt med lite allt-i-ett. Solskydd, fukt och BUS. Tunn fin konsistens men bör masseras in ordentligt annars lägger den sig lite i strimmor  när man blir varm- tex på halsens veck. Ger rejält med färg bums så denna är som ovannämnda perfekt om  man snabbt vill bygga lite färg snabbt som även har graduell effekt. Grym på benen då den även har en massa lyster. Doftar lite men mest Spf, typ som en dag på stranden.
 
Vita Liberata Ten Minute Tan- en tjock färgad cremig lotion som smörjs in efter dusch och exfoliering, ingen fukt innan behövs då denna ger så mycket fukt i sig. Vänta 10 minuter eller gärna 30 minuter, duscha sedan av. Man får en viss grundton bums som sedan intensifieras efter några timmer. Älskar denna då den ger bra med färg och det snabbt, gäller bara att planera in den innan dusch så att säga. Sitter några dagar och fejdar bort naturligt, upplever den inte flammig alls. 
 
Vita Liberata Self Tanning Night Moisture Mask- min absoluta ansiktsmaskfavvo, har använt den var och varannn natt sedan mars tror jag. Ge superfin graduell ton till ansiktet och en massa fukt. Outstanding att sova med!
 
Maria Åkerberg Tan In A Bottle-en gammal favvo som fortfarande används flitigt.  Ger gradvis färg och doftar Citrongräs. Har en aningens BUS-doft precis efter applicering men färsvinner sedan snabbt. Man får en superfin nyans, mer än en vanlig graduell lotion tycker jag och smörjer man regelbundet fördjupas färgen och ser oerhört naturligt ut. Tycker denna är den som ger mest naturell ton, de ser aldirg fejk ut med den här iochmed att den är graduell men verkligen blir intensiv om man kör ett tag.  En riktigt klippa som aldrig lämnar mitt BUS-lager :)
 
Vita Liberata Rich Face Tinted Self Tan Lotion- en gelaktig lotion som TYVÄRR inte finns längre. Perfekt till ansikte och dekolletage, ger färg bums men utvecklar intensivare nyans efter några timmar. Hoppas verkligen märket kommer med en liknande igen. Plus för konsistensen, sånahär lite gelaktiga varianter ger oftast grymt jämnt resultat.
 
 
 
Ingen av dessa ovan doftar nämnvärt mycket, om jag jämför med vissa BUS som verkligen stör näsan ordentligt. Finns faktiskt BUS-produkter som är fantasiska men som jag avstår pga. dess doft. Vita Liberatas doftar i princip inget som jag tänkt på, förutom Marulan som har Spf i sig men den doftar mer som en dag på stranden. Åkerbergs har en aningens doft precis efter applicering men inget jag stör mig på. Detta är mina bästa kompisar just nu pga jag solar inte, eller jag är i solen men solar inte aktivt men vill gärna ha färg <3