YSL Mon Paris

 
YSL Mon Paris lanserades ganska nyligen och flaskan alltså, i love it! Står fint på mitt prydnadsfat härhemma, och där kommer den nog få stå kvar även som tom. Så fin tycker jag att den är.
 
Mon Paris är en blommig chypredoft och öppnas upp ganska fruktigt med bland annat jordgubbar och hallon. Även päron finns i mellannoterna och tillsammans med bland annat  vit pion, aplesinblomma och daturablomma (som faktiskt är en giftig växt)  ger den en friskt blommig och aningens söt känsla. I basen finns bland annat patchouli och vit mysk som ger lite djup på en annars enligt mig relativt lättsam doft.
 
 
Den här är lite speciell tycker jag, den liknar inget annan och många dofter i hyllorna kan påminna lite om varann, men vissa är lite mer egna och detta tycker jag är en sådan. Inte egentligen en doft som jag vanligen faller för då den är lite för sprudlande och "lätt" för min smak, jag går ju igång på lite rejälare gourmanddofter mestadels men jag trivs ändå i den här. Den känns lyxig, lättsam och lite sötfräsch. Sträcker mig gärna efter den här på en solig vardag, den är lättburen och enkel men har ändå "det". Gråa dagar som idag blir det dock tyngre grejer,  kryddor, vanilj och sliskigare noter behövs defenitivt för mig när de känns lite mörkt, trist och kyligt ute.
 
För övrigt älskar jag även lanseringsfilmen till doften, en förförisk kärlekshistoria i Paris <3 kika här
 

Tre sköna återfuktare!

 
Oavsett hur min hudvrådsrutin ser ut så finns härliga återfuktare i form av serum och lotions alltid med. En blandhy som min skyr helst tunga cremer, men lager på lager- det gillas! Blir oftast ett alternerande av dessa tre på bilden nedan, de är alla fantastiska som "lager-på-lager" produkt. Att blanda in fuktlotions och fuktserum i raden av grejer gör alltid lite nytta, särskilt denna årstid och den som komma skall.
 
 
Kicks Moisture Serum är ett rent fukt serum som ger huden en extra fuktdos, innahåller hyaluronsyra och en del av ingredienserna är fairtrademärkta. Doftar himmelskt, är lätt och fräscht. 30 ml är ett budgetkap för 129 kronor!
 
Filorga Hydra Hyal har jag skrivit om här, underbart lyxigt fuktserum med smart pipettdosering som är nästintill beroiendeframkallande. Innehåller fyra olika hyaluronsyror och konsistensen är jättemysig. 30 ml går loss på 595 kronor, inte billigt men inte heller snordyrt. Väl värd sitt pris dock- de känns som de skulle kunnat kosta mycket mer.
 
Sensai Cellular Performance Lotion II- en rik och fyllig lotion som förbereder huden och optimerar effekten av efterföljande ansiktsvård. Åtefuktar ordentligt, gör huden fastare och lenare. Denna används efter rengöring men innan serum. 125 ml kostar 645 kronor och den lilla flaskan som synes på bilden innehåller 60 ml och går loss på 345 kronor.
 
 
Alla dessa tre är riktiga fuktfavvisar hos mig i ansiktet men även så lägger jag dem under ögonpartiet ut mot sidorna.Sensai använder jag två gånger /dag (undantag de dagar jag kör PC BHA-Lotion) de andra två varvas litegrann beroende på hur huden är och vad jag använder i övrigt. Finfina all tre hursom <3
 
 

Paulas Choice Resist 10% Niacinamid Booster

 
Niacinamid skrivs det lite om överallt just nu, om man är intresserad av hudvård och läser sådant vill säga. Såklart föll jag för trycket och klickade hem en flaska. Det blev Paulas variant (finns många billigare versioner om man letar lite) men jag gillar Paulas grejer (till vis del) så fick bli hennes.  
 
Niacinamid är en form av vitaminB3 som kliniskt bevisat kan minska uppkomsten av synligt förstorade porer, fina linjer och rynkor, acneärr och pigmenteringar. Detta beskrivs som ett ultralätt serum (ultralätt va namnet- som lite tjockare vatten i formulan) designat för att lugna, reparera och strama upp huden. Innehåller även stärkande och skyddande antioxidanter. Kan användas av alla men framförallt en fetare hydtyp med förstorade porer.
 
 
 
Jag hade verkligen skyhöga förväntningar såklart. Efter att ha sett kommentarer från de som testat om blurrad hudyta och ej längre existerande porer för blotta ögat, då måste de ju vara amazing. Man blir väldigt len, de va de första jag reagerade på. Jättelen faktiskt. Dock ökade jag doseringen från några droppar som står i rekommendationen till de dubbla gånger tre typ. Några droppar räcker knappt till ena kinden efterssom formulan är så otroligt tunn och absorberas snabbt. Blandar man i sin creme som alternativ så visst, men har man på direkt på huden, som jag gör ja då måste man ta mer. Den är enkel att dosera dock, kommer i pipettform så man har bra koll på hur mycket man faktiskt tar. Jag har använt denna nu ett bra tag, morgon och kväll och som jag skrev, man blir len i huden. Tittar jag riktigt noga så absolut, porerna ser kanske en aning mindre ut men det är inget jag liksom reagerat på så ingen woweffekt från mig. Och jag ser inge blur-effekt heller men de kanske kommer. Kan även vara att jag ser lite dåligt och har dåligt ljus i badrummet.  Finns säkert flera skäl till varför jag inte är helt övertygad än sålänge. Men känslan är bra, vem vill inte vara len och slät om kinderna liksom. Kan vara möjligt att jag kanske köper om denna när den tar slut just för den mjuka känslan den ger och det kanske är först när den är slut som man märker effekten av det den faktiskt gjorde. Jag vet inte. Återstår att se ....:)