Versace Versense

Ett reafynd jag gjorde i somras är denna Edt från Versace. Shoppar på mig lättare dofter på löpande band fast jag egentligen inte är så mycket för den kategorin men under våren och sommaren så är jag rätt sugen på dem och det brukar hålla i sig en bit in på hösten för att sedan bytas ut mot tyngre grejer. Faller som en fura för allt under citruskategorin och denna är en fränare variant av vad jag vanligen föredrar, oftast är det mer söta citrustoner som går hem här men denna stack ut lite då den är lite bitter och inte känns flyktig utan den har lite ...karaktär! Svårt att beskriva :)
 
Versense bekrivs som en sprudlande frisk doft och ingår i den träiga/blommiga doftfamiljen. Den öppas av toppnoter som Bergamott, Grön Mandarin och Fikonkaktus, i hjärtat finns Strandlilja, Kardemumma och Jasmin och basen består av Cederträ, Olivträ och Mysk.
 
 
 
Vissa dofter går man och sniffar på eller provar på ett antal gånger innan man slår till, denna doft testade jag vid ett tillfälle, blev smått kär i den på en gång men tänkte att jag låter den sitta ett tag och se hur den utvecklas och efter ett par timmar så bestämde jag att den måste jag bara ha. Grön mandarin dominerar starkt vid första sniff och det är nog den som gör att jag älskar den så mycket. Inte så söt utan mer bittersöt på ett fräscht sätt. Om man gillar citrusnoter med karaktär så är denna helt klart värd att spana in! Snygg flaska dessutom, stilren och lyxig :)
 
 

Kommentera här: