Recension- Weleda Oat Repleneshing Shampoo

Jag kör ju balsammetoden från och till och har gjort ett tag, så helt plötsligt hade jag inget bra balsam hemma och beslöt därför tvätta med shampo då jag hade en tub av detta från Weleda för torrt & skadat hår som jag varit nyfiken på ett tag. De innehåller jojobaolja, exktrakt från ekologoisk havre och salvia. Sädeslag som havre är näringsrikt och uppbyggande och har skyddande effekt på hår och hårbotten. Detta shampo vårdar och reparerar, ska släta ut hårets yta, förebygga avbrutna hårstrån och förbättre dess naturliga spänst. De innehåller inga syntetiska tensider utan endast växtbaserade sådana och helt fritt från silikoner.
Jag ÄLSKAR det här shampot och köpte en stor flaska så snart min lilla provtub va slut. Ofta gör ekologiska shampon mitt hår till en svintoboll men inte detta. Det har en ljuvlig doft som beskrivs som en blandning av mimosa och tonkabönor, de dofterna va okända för min näsa men de doftar himmelskt. Håret blir gnisslande rent utan att bli trassligt, lite tufsigt blir det (men det blir mitt hår alltid innan balsam eller inackning) och när det torkat känns det så luftigt, fräscht och välmående och dessutom glansigt. Shampot löddrar inte nämnvärt (som ekoshampon oftast inte gör) så man kan luras att ta mer än man behöver men jag använder ungefär en enkronas mängd och masserar in, det räcker.
 
Så, jag har övergett balsammetoden ett slag då jag blev så förtjust i detta, är sugen att prova balsamet också och se om det är lika bra!
 
190 ml kostar runt 99:- kronor, jag köpte mitt på Ica Maxi men detta finns lite här och var där Weleda säljs, bland annat här
 
+ underbar doft, bra ingredienser, vårdande, helt okej pris
- just nu hittar jag inget minus, får återkomma där!
 
Betyg: 5/5
 
 

Nytt ljusrosa favoritgloss

Har ett nytt favoritgloss som är ett sånt där som alltid fungerar, IsaDoras Moisturizing Lipgloss i färgen Lychee. Perfekt ljusrosa nyans med svagt nästan osynligt skimmer som gör att läpparna ser aningen fylligare ut, dessutom sitter det väldigt bra och glider inte av efter två minuter utanför dörren. Doftar just inget särskilt, behagligt bara helt enkelt och applikatorn den är toppen!
 
 
 
 

Exotisk comeback

Nu finns den underbara Escadadoften Taj Sunset att köpa igen, den lanserades 2011 som deras dåvarande sommardoft och jag köpte mig en flaska. Dessa limited editions brukar gå lätt att få tag på i efterhand trots de som har några år på nacken men just denna verkar inte funnits så lättillgänglig iallafall som jag fattat det (på ebay har den funnits men inte i svenska webshoppar) men nu går den att köpa tillfälligt igen, bland annat här. Jag fullkomligt älskar doften med noter av bland annat exotisk mango, blodapelsin, blommor och hallon med en bas  av kokosmjölk, sandelträ och mysk. I beskrivningen liknas den med "en sommar i Goa" och det är jag beredd att hålla med om. Exotisk och varm men ändå lätt. Tyvärr fastnar inte Escadas sommardofter på mig särkilt länge vilket är galet trist efterssom jag älskar denna men kan tänka mig att spruta på mig upprepade gånger ändå bara för att jag gillar den så mycket. Det är helt klart min favorit bland sommardofterna som släppts!