Desert Essence Organics

Jag och Algot va igår hos min vän, hennes son heter Sten och är två månader yngre än Algot och de har försiktigt börjat konversera med varann! Så himla sött :)  Min väns mans mamma va också där på besök och hon håller på med en del alternativmedicin så vi pratade lite om sådant och kom även in på hudvård (såklart!) Pratade också om Ayur-Veda och jag hade bara vait där i fem minuter när hon sa att jag va en Vata- typ! Finns ju Vata-Pitta-Kapha, tre olika kroppstyper som man går efter i Ayur- Veda. Ganska intressant och när jag läste vad som dominerade Vata stämde mycket. Hur som helst, de jag skulle komma till va att jag doftade på en kokos hand & bodylotion som min vän hade, testade även på armen och de va den goaste kokosdoft jag sniffat på. Märket heter Desert EssenceOrganics och är för mig helt nytt. Denna tub va köpt i en ekologisk butik, minns dock inte var, de va inte i Uppsala iallafall. Jag måste bara ha en tub av denna undebara kräm, kikar man på märkets hemsida shippar de inte till Sverige och de va ju synd för de fanns fler dofter som lät hur härliga som helst. Spicy Citrus och Vanilla Chai till exempel! Någon som är bekant med märket/har testat det?


Recension- the Balm to the Rescue

Vårdande läpprodukter är man alltid i behov av (iallafall jag) och i höstas slog jag till på the Balms to the Rescue. Det är ett mjukgörande läppbalsam berikat med vitaminer och innehåller microexfolierande kristaller för att göra läpparna extra mjuka, dessutom är det 100% veganskt! Man hjälper heller inte bara sina läppar genom att köpa detta, all vinst för läppbalsamet går till PugRescue som hjälper vanvårdade hundar.

Jag gillar detta, läpparna blir mjuka och torrheten försvinner, de känns vårdande och lägger sig inte bara ovanpå. Dock hjälper de inte riktigt då mina läppar är extremt torra och fnasiga då behövs något kraftigare. Konsistensen är som hårt vax så de är inte heller på något vis kladdigt. Doften är fräsch, lite åt de mintiga hållet. De jag inte är så förtjust i är väl att det är en dosa, om än en väldigt fin sådan med spegel och allt men det blir lätt ohygieniskt i längden. Man får se till att ha en lite spatel eller pensel på fickan så går det ju bra ändå!

Ett bra vårdande läppbalsam som sagt i fin dosa med god doft. Kladdar inte, perfekt innan läppstift/läppenna. Man får mycket produkt för pengarna för de räcker nog länge. Finns hos bland annat Inezza för 109:-

Betyg: 4/5
Citronsug

De va mycket skönhetserbjudanden idag, först MUS kundkväll och även The Body Shop har haft kundklubbsdag med 20% rabatt. De va på vippen att jag tog mig ner för Sweet Lemon (som släpptes idag väl...?) lockar massor, härliga produkter med citronsöt doft, mums! Blev ingen stadsrunda dock men kommer garanterat att köpa flera grejer ur citronserien framöver! Någon som köpt och testat?